Mitt eget sanatorium...

HAGE SOM REKREASJON OG TERAPI - ET SANATORIUM I HVERDAGEN

Helt fra jeg var bitteliten, har jeg hatt en spesiell kjærlighet for alt som vokser og gror. Jeg lar meg stadig fascinere av detaljene og livskraften i naturen - de finurlige og fantastiske formene og fargene som kommer fram hvis man tar seg tid til å stoppe opp og studere. Mikrodetaljene i en mosedott, sjatteringene på et blomsterblad, strukturen i en trestamme, de ulike nyansene i duften av rosene - når jeg tar meg tid til å oppleve dette kjenner jeg meg rett og slett bare mer levende, mer til stede akkurat her og nå, mer rolig - og mer lykkelig. En verden som kan produsere alt dette utrolig vakre kan da ikke være så gal likevel :)

Et sanatorium er definert som et sted å bli frisk, et sted for å komme til hektene igjen. Det er det hagen er for meg. Et sted for de små øyeblikkene, et sted for å stenge ute alt av stress og bekymringer. Derav navnet på bloggen :) Hage er rett og slett Mindfulness i praksis!

I tillegg bruker jeg hagen som et utløp for kreativitet, ved å kombinere farger og former og materialer slik at det i mine øyne blir vakrest mulig. Gleden av å kombinere det vakre med det nyttige er også viktig for meg, da jeg synes det gir en utrolig god følelse å dyrke maten man spiser med omsorg og kjærlighet, uten giftstoffer. Når man i tillegg tilfører elementet av bruksglede i form av sitte- og liggeplasser, områder for lek osv, da er det en komplett hage for meg. En hage skal berike livet ditt ved å stimulere alle sanser - syn, hørsel, lukt, følelse - og formålet skal være å få de som er i den til å føle seg bra. Det er min visjon, og som jeg sakte, men sikkert, forsøker å forme min egen hage til å bli...

#hage

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Silje B. Stenersen

Silje B. Stenersen

34, Notodden

Elsker hage og interiør, DIY - ting der jeg kan bruke kreativitet og skaperglede. Prøver å fokusere på de små tingene i livet, det gir livet mitt mer innhold og mening! En uforbederlig drømmer og optimist, lett å glede og lett å røre. Stortrives med å ha mange prosjekter på gang, planlegge og sette ting ut i livet. Ser lyst på livet og er glad og takknemlig for å ha en flott familie og gode venner rundt meg!

Kategorier

Arkiv

hits