Glimt fra hagen i 2013

Nå har planleggingen for hagen i 2014 begynt - dette er en fin tid der man bare har gleden av planer og drømmer, og ikke noe arbeid :)

 

Da er også tiden for å se litt tilbake på 2013, og evaluere hva som funket og ikke - hva vil man ha mere av, og hva vil man ikke gjøre igjen - og hva man vil prøve av nye ting!

Her er noen bilder fra prosjekter og beplantninger fra fjorårets sommer:

Trappa ned til nederste nivå i hagen (som jeg forøvrig snekret HELT selv!) kom endelig på plass, med tilhørende beplantning rundt. En av de tingene jeg ble fornøyd med :)

 

To kjøkkenhage-kasser på 1x2 m hver fikk jeg også snekret sammen, og det ble en kjempesuksess! Jeg bygget opp jorden i kassene etter komposthage-prinsippet, med grov kvist i midten og finere materiale etterhvert. Et godt lag med ferdig kompostjord på toppen blandet med litt kjøpejord, og så ble det gjødslet med neslevann og litt hønsegjødsel utover i sesongen. Alt grodde som bare rakkern! Dette blir det mer av i 2014 - vi snakker utvidelse :)

 

Beplantningen i skråningen mellom nivåene i hagen begynner å bli ferdig - et stort felt med stauder, busker og Austin-roser. Fortsatt noe som trenger å kjøpes inn eller flyttes rundt på, men nesten ferdig nå altså... Etter maaange år ;)

 

Jeg elsker klematis - som de fleste andre hagefolk - og har hittil 14-15 typer i hagen. Det vil definitivt bli flere :) Her klatrer Hagley Hybrid og The President opp i et gammelt epletre - de avløser hverandre ift blomstringstid og er to sunne, friske og herdige klematistyper med nydelige farger og store blomster. Dette er en av mine favoritter i hagen!

 

To fine i full blomst - en georgine (ukjent type) og Austin-rosen Sharifa Asma <3
Målene for 2014 er:

- Bygge ny uteplass nederst i hagen (inspirasjonsbilder kommer senere)

- Bygge ny stor sandkasse til ungene i samme stil som kjøkkenhagene - som skal bli ekstra kjøkkenhage når ungene er ferdig med å leke i sanda ;)

- Plante ferdig skråningene mot veien

- Lage lekehytte til ungene av levende pil

 

Så får vi se om dammen må vente enda et år til, siden det sannsynligvis skal skje en del graving og byggearbeider i den delen av hagen i år :P

 

Flere klematis, flere Austinroser, mer prydgress - større kjøkkenhage - jepp, det får bli det, sånn plantemessig :) (Haha, sikkert... Det varer bare til første besøk i nærmeste hagesenter og en spennende staude eller busk dukker opp...)

 

Nå får jeg hoppe ut av hageverdenen og inn i treningstøyet!!

Silje

 

#hage
 

 

 

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Silje B. Stenersen

Silje B. Stenersen

34, Notodden

Elsker hage og interiør, DIY - ting der jeg kan bruke kreativitet og skaperglede. Prøver å fokusere på de små tingene i livet, det gir livet mitt mer innhold og mening! En uforbederlig drømmer og optimist, lett å glede og lett å røre. Stortrives med å ha mange prosjekter på gang, planlegge og sette ting ut i livet. Ser lyst på livet og er glad og takknemlig for å ha en flott familie og gode venner rundt meg!

Kategorier

Arkiv

hits