Austinroser

Jeg ELSKER David Austin sine roser!!! Han har skapt så utrolig mange vakre roser ved å krysse gammeldagse, duftende roser med moderne roser - slik har han klart å få roser med de moderne rosenes store og velformede blomster kombinert med fantastisk duft. Nettopp duften er en stor mangel ved de fleste moderne rosene, synes jeg. Og den er jo nesten like viktig som utseendet! Hvertfall i private hager der man har tid og anledning til å nyte duften på nært hold :)

Her er noen av mine favoritter, som uten problem overlever her i hagen min i sone H4/5:

St.Cecilia

Sharifa Asma:

Mortimer Sackler:

Abraham Darby:

 

Brother Cadfael:
Heritage:Er de ikke FANTASTISKE?? :) Jeg anbefaler dem på det sterkeste! Har ca 15 sorter nå (gikk med 6 stykker under fjorårets katastrofevinter) som er sunne og friske, men har også prøvd ut en del sorter som ikke klarte seg her. Kan ha vært dårlige planter eller dårlig behandling fra min side (kjøpte en del barrot før), så kan godt hende jeg prøver noen av de igjen. Prøver å ta inn 2-3 nye Austin'er hvert år :)

Bildene er lånt fra David Austin sin nettside. Anbefaler alle roseinteresserte å ta en tur innom her for å se :) http://www.davidaustinroses.com/english/searchlist.asp 

Har ennå ikke bestemt meg for hvilke nykommere som skal få flytte inn denne sommeren...

 

Silje

 

#hage 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Silje B. Stenersen

Silje B. Stenersen

34, Notodden

Elsker hage og interiør, DIY - ting der jeg kan bruke kreativitet og skaperglede. Prøver å fokusere på de små tingene i livet, det gir livet mitt mer innhold og mening! En uforbederlig drømmer og optimist, lett å glede og lett å røre. Stortrives med å ha mange prosjekter på gang, planlegge og sette ting ut i livet. Ser lyst på livet og er glad og takknemlig for å ha en flott familie og gode venner rundt meg!

Kategorier

Arkiv

hits